Pagini

joi, 29 iulie 2010

Pericole dulci

Ca dulciurile fac rau la silueta stie toata lumea. Orice exagerare se traduce in disparitia completa a eforturilor tale de zile intregi de dieta. Este important sa iti fixezi o limita astfel incat nici sa nu fii obligata sa poftesti la infinit dupa o bucata de prajitura dar nici sa nu te apuci singura de o tableta intreaga de ciocolata. Zaharurile in exces iti pot face insa rau in mult mai multe feluri.

Zaharul contine foarte multe calorii dar aportul de minerale sau enzime este nul. O data consumat un produs dulce simti cum te energizezi, asta datorita faptului ca zaharul trece foarte rapid in sange si oboseala pare ca dispare, efectul fiind asemanator cu cel al cafelei. Din pacate, in scurt timp vei observa exact contrariul celor de dinainte: organismul tau va consuma multa energie pentru a digera zaharul ceea ce iti va provoca o senzatie de somnolenta. Incearca sa consumi produse pe baza de zahar brun; iar pentru ca nu ai de unde stii exact ce tip de zahar a fost folosit cel mai simplu si sanatos este sa iti faci chiar tu acasa niste prajituri simple: un pandispan cu fructe este perfect pentru sezonul de vara.

Consumul de zahar in exces creste si posibilitatea aparitiei cariilor si afecteaza asimilarea calciului in corp. Deci iti vor fi afectate atat oasele cat si dintii.

Zaharul este in mod cert un element pe care nu il vei intalni vreodata pe lista de „admise” in vreo dieta. Mai grav decat faptul ca zaharul nu te ajuta la dieta este faptul ca in exces el te duce direct catre primele semne de obezitate. Asta nu neaparat din cauza numarului mare de calorii pe care le are, cat din pricina faptului ca afecteaza echilibrul hormonal, ceea ce duce la cresterea apetitului si la dezvoltarea tesutului adipos. Cel mai sanatos este sa inlocuiesti ciocolata si prajiturile cu fructele dulci care iti vor scadea pofta de ceva dulce. Pentru a face lucrurile exact asa cum trebuie, mananca-le cu jumate de ora inainte de masa, astfel ele vor fi digerate corect si iti vor scadea si pofta de mancare, deci portia de pranz sau cina va fi mai mica.

Un consum exagerat si indelungat de zahar poate duce si la diabet. Nu e cazul totusi sa iti faci griji el apare dupa varsta de 45 de ani de regula, dar e bine sa duci o viata sanatoasa astfel incat sa ai cat mai putine probleme de sanatate mai incolo. La problemele tale de sanatate contribuie stresul si poluarea, din pacate de acestea nu puteam scapa, asa ca trebuie sa fim foarte atente la dieta zilnica.

Este abolut normal sa consumi dulciuri, dar nu uita totul trebuie facut cu masura, iar daca la haine doresti sa poti purta si tu un S, atunci masura care trebuie luata este sa iti controlezi poftele si sa renunti la torturi pline cu crema de ciocolata.

Articole Asemanatoare

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu