Pagini

luni, 26 iulie 2010

Gustari bune care ajuta la slabire

O banana
De obicei bananele nu sunt recomandate in dieta. Ele sunt insa bogate in sodiu, potasiu si carbohidrati – sursa excelenta de energie si perfecte pentru un snack rapid intr-o zi aglomerata. Numai sa nu exagerezi.

Iaurt
Aici ai de unde alege! De baut (sau ne-baut), cu fructe, fibre, light sau 0%. Preferatele noastre: iaurtul simplu de baut (mai practic la birou) si iaurtul “light” cu fructe. Atentie la eticheta – de obicei, iaurtul cu fructe contine zahar, chiar daca e dietetic (adica nu are grasime). Daca preferi un pic de grasime si 0% zahar, alege Jogobella Light, cu indulcitori artificiali.

Un pumn de migdale
Migdalele sunt foarte bogate in vitamina E (antioxidant puternic), magneziu si potasiu. Intr-adevar sunt bogate in grasime – insa e vorba de grasimi mononesaturate, sanatoase. De asemenea, migdalele contin si o cantitate importanta de proteine. In concluzie, la cat de sanatoase sunt, nu mai conteaza numarul de calorii (597 la 100 de grame, mult!) – dar nu exagera cantitativ.

O felie de cascaval sau un cubulet de branza topita
Sunt bogate in proteine, deci iti vor astampara foamea, cel putin pentru moment. Daca vrei ceva (foarte) bun, alege Mozzarella, disponibila si sub forma de sticksuri.

Fructe uscate
Sursa concentrata de nutrienti, fructele uscate sunt disponibile intr-o varietate destul de mare (caise, mere, pere etc.) si usor de rontait, chiar la birou. Atentie insa – sunt mai bogate in calorii decat “surorile” proaspete.

Morcovi si telina

Daca tii un regim foarte strict, iata un truc: curata cativa morcovi si cateva tulpini de telina si taie-le pe lung, in “betisoare”. Apoi tine-le aproape cand te uiti la televizor, citesti… sau in orice alta ocazie in care simti nevoia de ceva de rontait. Din cate am auzit, telina poate chiar sa iti placa, daca faci un efort.Alege tulpinile de telina din import, acele tulipini care au culoare verde deschis, tulpina de la o telina obisnuita e amara si foarte tare.

Fructe proaspete
Nu faci decat sa le speli si sa le mananci, ce poate fi mai simplu! Regimul Montignac insa sustine ca este preferabil ca fructele sa fie mancate la cel putin 2 ore dupa masa, pentru evitarea problemelor digestive. Incearca sa eviti fructele foarte dulci – acestea determina variatii de glicemie care genereaza o pofta de mancare teribila.

Masline
Maslinele sunt bogate in acizi grasi sanatosi, dar si in calorii. Insa sunt perfecte daca simti nevoia de un snack mai sarat.

Un bol de lapte cu cereale
Lapte degresat (macar partial), cereale sau muesli integral. Evita fulgii de porumb pentru copii, cu adaos de zahar si fructe indulcite.

Un baton de cereale
Am lasat la urma ce-i mai bun: batonul de cereale care uneori in supermarket e asezat, inselator, in raionul de ciocolata. Are, intr-adevar, zahar – este totusi mai slab caloric si mai bogat in fibre decat dulciurile obisnuite. E dulce, e bun, nu e scump, are votul nostru.

Articole Asemanatoare

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu