Reteta Zilei (8 August 2010) Galuste din branza cu capsuni
Ingrediente:7 lingurite unt
250 g branza de vaci cu 20% grasime
2 oua
140 g faina alba
coaja rasa de la 1/2 lamaie
sare
1 pachet zahar vanilat
250 g capsuni
100 g unt
100 g pesmet
o lingura zahar pudra
Mod de preparare
Untul se pune intr-un vas si se freaca spuma. Se omogenizeaza pe rand cu branza, ouale si faina. Se adauga coaja rasa de lamaie, putina sare si zaharul vanilat si se freaca bine. Aluatul se acopera cu un servet si se pune 4 ore la rece.
Din aluat se formeaza galuste mici si in mijlocul fiecareia se face o gaura. Se pune in fiecare galusca o capsuna proaspata sau inghetata si se inghide din nou galusca. Se pune apa cu sare la fiert. Galustele se pun in apa si se fierb aproximativ 2 minute. Se reduce focul dupa care se fierb inca 6 minute.
Separat intr-o tigaie de teflonul se pun 100 g unt la topit si se prajeste pesmetul. Galustele se scot din apa, se lasa sa se scurga si se dau prin pesmet apoi se presara cu putin zahar pudra si se servesc calde cu sos de capsuni.
Timp de preparare: 1h
Complexitate: medie
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu