Dieta Zilei (3 August 2010) Dulceata de portocale si capsuni
Ingrediente:600 ml suc de portocale
400 g capsuni
1 kg zahar
1 plic Gelfix Clasic
Mod de preparare
Portocalele se storc si se indeparteaza samburii. Pulpa se amesteca cu sucul si se masoara 600 ml. Se îndeparteaza coditele capsunilor, dupa care acestea se spala si se lasa la uscat. Se taie fin si se cantaresc 400 g.
50 ml suc de portocale pot fi înlocuiţi cu 50 ml whisky.
Sucul de portocale si capsunile se pun intr-o oala impreuna cu 2 lingurite de zahar amestecat cu plicul de Gelfix Clasic. Se pune la foc mare amestecand continuu pana cand incepe sa fiarba, dupa care se adauga restul de zahar pana la 1kg. Se lasa la clocotit cel putin 3 minute amestecand in continuare. Se toarna imediat in borcanele sterile deja pregatite. Se infileteaza capacele, borcanele se rasucesc si se lasa aproximativ 5 minute asezate pe capac.
Complexitate: medie
Timp de preparare: 40 min
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu