Reteta Zilei (1 August 2010) Tarta de capsuni
Ingrediente:200 g faina
100 g unt
110 g zahar
2 oua
600 g capsuni
2 pachetele zahar vanilinat
1 pachet praf pentru sos de vanilie
250 g untura
Mod de preparare
Intr-un bol se pune faina, untul, 80 g zahar si un ou si se framanta pana ce obtineti un aluat omogen. Se acopera apoi aluatul cu un prosop de bucatarie si se lasa timp de 30 de minute la rece.
Capsunile se spala si se taie in jumatate. Se amesteca intr-un bol un ou, 30 g zahar, zaharul vanilinat, paraful de sos de vanilie si untura pana ce veti obtine o crema omogena.
Aluatul se intinde pe o suprafata de lucru presarata cu faina si se intinde cu sucitorul pana ce obtineti o forma rotunda de aproximativ 34 cm Ø. Aluatul se pune apoi intr-o tava speciala pentru tarte care este unsa in prealabil cu grasime. Marginile se indoaie putin iar aluatul va fi intepat cu o furculita in mai multe locuri. Aluatul se pune in cuptorul preincalzit la 190 oC si se lasa la copt aproximativ 18 minute. Se scoate apoi din cuptor, se lasa putin la racit iar apoi se adauga feliile de capsuni. Dupa ce a-ti intins capsunile uniform pe intreaga tarta adaugati sosul de vanilie si mai puneti la cuptor pentru inca 35-40 minute pana ce tarta va capata o culoare aurie iar capsunile s-au inmuiat.
Se lasa la racit inainte de servire.
Timp de preparare: 40 min
Complexitate: medie
Valori nutritive: 256 kcal, 4 g proteine, 13 g grasimi, 30 carbohidrati.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu