Pagini

joi, 5 august 2010

Reteta Zilei (5 August 2010) Tort de capsuni cu bezea

Ingrediente: 
25 g fistic necojit
100 g unt
200 g zahar pudra
ou mari
85 g faina pentru prajituri
2 linguri de lapte
300 g frisca
200 g capsune
fistic pentru decor

Mod de preparare



Incinge cuptorul la 180 oC.
Pregateste mai intai blatul. Unge cu unt o tava de prajituri, apoi tapeteaza-o cu hartie de copt. Piseaza fisticul. Bate untul impreuna cu 100 g zahar pudra timp de 3-4 minute, pana devine o crema albicioasa. Bate apoi laolalta un ou intre si doua galbenusuri. Adauga la acest amestec faina, fisticul si laptele. Astefel, compozitia va deveni foarte fluida. Ia totul pe o lingurita si intinde pe folia de aluminiu.

Pentru bezele bate cele 2 albusuri ramase spuma, folosind mixerul. Bate apoi laolalta 100 g de zahr pudra pana ce amestecul ajunge neted si lucios. Unge compozitia de blat din plin cu bezea cat este inca moale si adauga, tot cu lingura, mici cerculete de bezea. Da la cuptor pentru 45 de minute pana ce bezeaua se intareste. Lasa apoi prajitura sa se raceasca putin.

Ia cu o lingura frisca si intinde-o deasupra bezelei iar apoi decoreaza cu capsune intregi sau taiate si cu fulgi de fistic.

Timp de preparare: 45 min

Complexitate: medie

Valori nutritive: 446 kcal, 5 g proteine, 32 g grasimi, 37 g carbohidrati.

Articole Asemanatoare

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu