Pagini

marți, 27 iulie 2010

Reteta Zilei (27 Iulie 2010) Salata de piersici cu rosii

Ingrediente:

15 g seminte de dovleac
3 linguri de patrunjel tocat
70 ml ulei de masline
1 lingura ulei de dovleac
sare si piper
1 ardei iute rosu
2-3 linguri otet din vin alb
2 linguri miere
4 piersici coapte
200 g rosii cherry
300 g Mozzarella di Buffala
80 g Ruccola


Mod de preparare


Pentru sosul pesto puneti semintele de dovleac la prajit intr-o tigaie fara grasime. Lasati apoi semintele la racit. Patrunjelul tocat se amesteca apoi cu semintele de dovleac prajite, cu 70 ml ulei de masline, cu uleiul de dovleac si se potriveste apoi de sare si piper. Aceasta compozitie se macina intr-un blender pana ce sosul pesto devine omogen.

Pentru dressing-ul de salata taiati ardeiul iute rosu, curatati-l de seminte si tocati-l foarte marunt. Se amesteca apoi 5 linguri de apa cu otetul din vin alb, cu mierea si se adauga apoi sare, piper si putin ulei de masline. Dupa ce a-ti omogenizat vinegreta adaugati si ardeiul iute maruntit.

Piersicile se taie in jumatate, se curata de samburi si se taie in felii de 1 cm grosime. Dupa ce a-ti taiat toate piersicile introduceti-le in dressing-ul de salata pentru a sta cateva minute la marinat. Rosiile cherry se taie in patru si se adauga la piersici. Mozzarella se scurge de zer si se taie in felii subtiri.

Ruccola se spala, se curata de codite si se lasa la scurs. Pe o farfurie adaugati piersicile si rosiile scaose din dressing, adaugati Mozzarelle si Rucolla iar apoi turnati deasupra putin sos pesto.

Se serveste cu Baguette calde.


Timp de preparare: 50 min

Complexitate: medie

Valori nutritive: 594 kcal, 17 g proteine, 49 g grasimi, 21 g carbohidrati.

Articole Asemanatoare

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu